Uitgetest - De Schneider Easy rollerball pen: de perfecte pen voor kinderen?

Getest - De Schneider Easy rollerball pen - De perfecte pen voor kinderen?

Onlangs konden Ine en haar dochters de Easy rollerball pen uittesten.
Eloise (10 jaar) en Celestine (6 jaar) waren het testpanel van dienst! 

 Kind schrijft met een Rollerball pen Schneider  Kind schrijft met een Rollerball pen van Schneider

Waarom kiezen voor een rollerball pen?

Allereerst is het bij de keuze van een vulpen belangrijk om een pen te kiezen die goed in de hand ligt, het liefst met inkepingen zodat je kind de pen onmiddellijk correct vasthoudt. Een foute pengreep is achteraf moeilijk te corrigeren. 

Het voordeel van een pen met rollerball is de constante inktstroom, waardoor de pen vlot over het papier glijdt. Voor kinderen is een rollerball pen gemakkelijker om mee te schrijven dan een klassieke vulpen aangezien de rollerball vlotter schrijft en minder krast dan een gewone vulpen. De pennen van Schneider hebben een RVS punt en zijn dus sterk en duurzaam.

Wat vindt Eloise (5de leerjaar) van deze pen?

De Easy rollerball pen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze vulpen is groter dan de Zippi pen en ligt voor kinderen vanaf het 3e leerjaar dan ook goed in de hand. Eloise vindt het een super goede en mooie pen! Ze schrijft er vlot en gemakkelijk mee (zonder haperingen).

Haar zusje Celestine is net begonnen in het 1ste leerjaar en mag van de juf eigenlijk nog niet met vulpen schrijven.🤫 Maar natuurlijk wil zij deze pen ook graag eens uittesten! Mama Ine vertelt dat Celestine het design van de pen heel mooi vindt. Maar voor haar is deze pen nog te groot waardoor er haperingen ontstaan tijdens het schrijven. Voor kinderen in het eerste en tweede leerjaar raden we dan ook de Zippi vulpen met rollerball aan. 

Pluspunten

* mooi design

* comfortabele grip

* vlotte schrijfervaring

* bestand tegen intensief gebruik

Minpunten

* niet geschikt voor jongere kinderen

Zippi rollerball pen

Ons proefkonijn Lucie kon in het 1ste leerjaar de Zippi rollerball pen uittesten. Deze pen is smaller en kleiner dan de Easy pen en daardoor uitstekend geschikt voor kinderen die op zoek zijn naar hun eerste vulpen. Zij koos voor de Zippi Dogs pen (deze vond ze het mooist). Ze hield de pen onmiddellijk goed vast en ze gaf aan dat ze er heel goed mee kon schrijven. We zijn nu 1 schooljaar verder en de pen doet nog steeds uitstekend dienst. Haar juf van het 2de leerjaar raadde de rollerball pen Easy zelfs aan aan een klasgenootje! 

 Beste pen voor kinderen merk Schneider Rollerballpen

Conclusie

Voor kinderen vanaf het 3de leerjaar (of midden 2de leerjaar) is de Easy rollerball pen een goede keuze. Ze heeft een ergonomische grip die zorgt voor een ontspannen en natuurlijke schrijfhouding. Dankzij de krachtige inkttechnologie glijdt de pen soepel over papier. 

Voor kinderen met kleinere handen (1ste - 2de leerjaar) kies je beter voor de Zippi rollerball pen. Het fijnere ontwerp ligt beter in de hand bij beginnende schrijvers. 

Bekijk hier alle Schneider vulpennen

Schrijven met een rollerball pen Schrijven met een rollerball pen

 

Terug naar blog